Het verkoopproces

Het is spannend om een nieuwbouwwoning te kopen. Je kunt niet vooraf door het huis lopen om te kijken of het je aanspreekt en soms is het zelfs niet mogelijk om te bekijken hoe de buurt eruit ziet, omdat ook de buurt nog gebouwd moet worden. Vanuit dit oogpunt willen we je graag inzicht geven in hoe een nieuwbouwproces verloopt. Wij hebben dit proces inzichtelijk gemaakt in een stappenplan. Aan het rode kader kun je zien waar we ons op dit moment bevinden in het proces.

1. Interesse tonen

Heb je interesse in de nieuwbouwlocatie Smaragdlibel? Laat het ons weten via het aanmeldformulier. Na aanmelding ontvang je een e-mail met inloggegevens voor je persoonlijk account. Daarin staan de gegevens die je bij jouw aanmelding hebt doorgegeven, en worden keuzes die je de komende tijd maakt (bijvoorbeeld met betrekking tot je favoriete bouwnummer(s)) bijgehouden. Daarnaast kun je via jouw persoonlijk account ook gebruik maken van de handige chatfunctie.

2. Jouw favoriete bouwnummer(s) doorgeven

Zie jij jezelf al wonen in Smaragdlibel? Schrijf je dan in als geïnteresseerde en geef het bouwnummer van je voorkeur aan ons door. Op deze manier kunnen wij zien of het plan goed past. Jouw favoriete bouwnummer geef je door via jouw persoonlijke account. Op de kavelkaart, onder het tabje woningen, vind je alle bouwnummers met alle details. Let op: dit is allemaal geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Daarnaast vragen we je om jouw woonwensen door te geven via de enquête. Op deze manier krijgen we inzicht in hoe jij wilt wonen. Als een woonwens vaker voorkomt passen wij het plan hierop aan. Zo passen de woning en de inrichting van de tuin straks helemaal bij jou.

3. Schrijf je in voor de officiƫle verkoop

Als de officiële verkoop van start gaat, is alle informatie over het plan digitaal beschikbaar. Via de website vind je alle tekeningen, prijzen (ook van opties) en nog meer nuttige informatie. Ook bieden we je de gelegenheid om vragen te stellen, bijvoorbeeld tijdens een infodag of via de chat. Let wel: bij dit soort sessies krijgt je geen informatie die niet ook al via de website wordt aangeboden. Ook maak je als bezoeker de kans op toewijzing van een woning niet groter. De sessies zijn puur bedoeld voor mensen die vragen hebben over de beschikbare informatie.

In deze derde stap kun jij je ook gaan inschrijven als gegadigde voor een woning. Dat gebeurt helemaal digitaal; je hoeft er de deur niet voor uit. Wel moet jouw inschrijving voor 25 maart afronden, zodat we de vaart erin kunnen houden.

Bij jouw inschrijving vragen we in ieder geval de volgende gegevens:

•    NAW-gegevens; van jezelf en jouw eventuele partner
•    werksituatie; soort contract en bruto jaarlijks inkomen (maar je hoeft echt geen loonstrookje of jaaropgave te uploaden)
•    eventuele voorwaarden
•    huidige woonsituatie; omvang hypotheek, geschatte verkoopwaarde huidige woning
•    spaargeld/eigen vermogen;
•    kredieten/financiële verplichtingen/lening;
•    voorkeur bouwnummer(s)
Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend om het toewijzingsproces zo goed mogelijk te stroomlijnen en te voorkomen dat mensen een woning toegewezen krijgen die ze niet kunnen financieren. Wat de privacy betreft zijn wij uiteraard gebonden aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Mocht jij je uitschrijven via jouw persoonlijke dashboard (dat kan op elk moment), dan worden jouw gegevens automatisch gewist. Daarnaast kun je ons te allen tijde verzoeken jouw gegevens direct te vernietigen.

Nadat de inschrijfperiode is verstreken, worden de diverse bouwnummers toegewezen. Krijg je een woning toegewezen, dan gaat het om een optie die je nog twee weken bedenktijd geeft voordat je een koop-/aannemingsovereenkomst ondertekent. Krijg je niet direct een woning toegewezen, dan ben je automatisch reservekandidaat en ontvang je bericht wanneer er alsnog een woning van jouw voorkeur beschikbaar komt.

4. Jouw ideale woning samenstellen

Na het ondertekenen van de koop-/aanneemovereenkomst is het tijd om jouw ideale woning samen te stellen. In deze stap kijk je samen met onze woonconsulent naar de ruwbouwopties en meer-/minderwerk. Het sanitair kan je samenstellen bij De Jong Sanitair en de keuken bij Oudman keukens. Ben je al nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Kijk dan op hun website.

Voor al deze keuzes heb je niet onbeperkt de tijd. Een deel van de bouw wordt namelijk voorbereid in onze fabriek. Op het moment dat wij daarmee beginnen, moet je al jouw keuzes hebben gemaakt.

5. De fabriek en start bouw

In deze vijfde en laatste stap sturen wij eerst de fabriek aan naar aanleiding van jouw persoonlijke keuzes. Vervolgens gaat de bouw van de woning officieel van start. Op naar jouw prachtige nieuwe droomwoning!